Adresgegevens

(+31) 06-53781356 info@roygrunewald.com

Haarstraat 3
4201 JA Gorinchem (NL)

THEATER

 

flyerselamatmakan_A5_voorkant

NIEUW THEATERCONCEPT!

Indo verhalen, theater en lekker eten

Een nieuw concept waarbij storytelling onderdeel is van een culinaire theater beleving. Lekker eten (makan) is heel erg verweven met de Indo cultuur en daar horen verhalen bij. De roddels tijdens het koken, de sterke verhalen van de mannen en ook hoe de Indo’s aankeken tegen de ‘Belanda’ (Nederlanders). Een nieuwe trend is gezet: storytelling en catering.

SELAMAT MAKAN

Roy en Hedy zijn broer en zus, opgegroeid in de naoorlogse Indo cultuur in Nederland. Met oma die bijzondere verhalen vertelde en met moeder wiens kookkunst onovertrefbaar was. Hoe Indo kun je zijn!

Roy en Hedy presenteren een theaterbeleving in de vorm van een
Indische culinaire vertelvoorstelling. U wordt meegenomen naar
een kumpulan, een familiebijeenkomst, waar Hedy het avondeten bereidt volgens de traditionele familierecepten. Ondertussen vertelt Roy verhalen over het voormalige Indië en de Indo’s. Grappig, ontroerend, soms een tikje pikant. Etensgeuren kringelen de zaal in en in de verte klinkt de gamelan. Als het eten klaar is, wordt u uitgenodigd voor de maaltijd.
Selamat makan – smakelijk eten!

Deze voorstelling speelt door tot en met 2018

za 19 jan 16.00 uur evertshuis.nl Bodegraven
zo 20 jan 16.00 uur theatertweehondjes.nl Hellevoetsluis
zo 27 jan 16.00 uur donckhuys.nl Dongen
zo 10 feb 16.00 uur theatermozaiek.nl Wijchen
zo 24 feb 15.00 uur zaantheater.nl Zaandam
di 26 feb 15.00 uur zaantheater.nl Zaandam
vr 8 mrt 16.00 uur hetpostkantoor.info Bovenkarspel
zo 17 mrt 16.00 uur theaterdeomval.nl Diemen
zo 31 mrt 16.00 uur theaterdekoornbeurs.nl Franeker
zo 7 apr 16.00 uur theaterstilburg.nl Tilburg
zo 14 apr 16.00 uur kloosterwoerden.nl Woerden
za 4 mei 16.00 uur demeerse.nl Hoofddorp
zo 12 mei 16.00 uur theaterspeelhuis.nl Helmond
zo 19 mei 16.00 uur lampegiet.nl Veenendaal

selamat makan 3

Download hier ons aanbod ten behoeve van eventbureau’s

Deze Indische culinaire vertel voorstelling is te boeken

Als mooie afsluiting van de middag of begin van een avond:

  • congress, seminar of personeelsdag
  • feest, jubileum of (familie)bijeenkomst
  • themadagen of culturele weekenden

selamat makan Hedy en Roy

Info over deze voorstelling

Foto’s uit de reportage van het blad ‘Moesson’, oktober 2016, fotografie: Hanneke Mennens

Moesson 2Moesson 3

Moesson 4Moesson 5

ROY VERTELT, SPEELT…

9

EN REGISSEERT

 

THEATERBELEVING!

Theater moet meer zijn dan het kijken naar een voorstelling. Het begon al toen ik klein was. Waar mijn vriendjes brandweerman, piloot of politieagent wilden worden, was het mijn droom om circusdirecteur te worden. Oké, ik moest er meer dan dertig jaar op wachten en in plaats van een tent werd het een schouwburg, maar mijn jongensdroom kwam uit! Theater maken beheerste mijn leven. Na het directeurschap begaf ik me weer op het artistieke pad. Storytelling werd mijn ‘ding’

REGIE

2013: ‘Damsels in distress’ van Freak du Chique (Theater festival ‘De Parade’) *
2013: ‘De Verteller’ van Fred Delfgaauw (landelijke tournee) *
2014: ‘Niets is wat het lijkt’ van Esmay Usmany (landelijke tournee)
2014: ‘Wachtkamer van de Liefde’ van Fred Delfgaauw (landelijke tournee):

SOLO VERTELVOORSTELLINGEN

2013: ‘Gorcumse Geheimen’
2014: ‘Sagen uit de Waard’
2014: ‘Selamat Makan’
2015: ‘Beest in bed’

CURSUS ‘VERHALEN VERTELLEN’

Zelf verhalen vertellen is leuk! Als je je verhaal goed vertelt, hangt het publiek aan je lippen! Het maakt niet uit of het kinderen zijn, scholieren, studenten of volwassenen. Wil je zelf je vertelkunst ontdekken of je vertel kennis uitbreiden? Meer informatie


Klik op de bovenstaande video om de trailer ‘Selamat Makan’ te bekijken

FRED DELFGAAUW

Fred Delfgaauw – ‘De wachtkamer van de liefde’

Na de regie van ‘De Verteller’ staat nu voor het theaterseizoen 2014/2015 ‘De wachtkamer van de Liefde’ in de steigers. Met tekstbijdragen van o.a. Sjaak Bral, Freek de Jonge, Hans Dorrestein en Paul van Vliet. Ondanks alle humor wordt het een voorstelling die door merg en been gaat. Het gaat over relaties in dit digitale tijdperk. Mensen zijn hopeloos maar ook blijmoedig en hoopvol op zoek naar eh…tja, iets wat op Liefde lijkt?

Speellijst, info en boekingen: http://www.gvproductions.nl/

10

Bekijk de trailer van ‘De Verteller’
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-VXvKWRk2aU

ESMAY USMANY

Voor komend seizoen 2014/15 regisseerde ik de kleinkunst voorstelling ‘Niets is wat het lijkt’ van Esmay Usmany. Esmay is een getalenteerde singasong writer die muzikaal wordt begeleid door Anke Timmer en Sander Kalmeijer.

Speellijst, info en boekingen: http://www.gvproductions.nl/

11 12

 

Esmay Usmany en haar muzikanten Sander Kalmeijer en Anke Timmer

ROY VERTELT…

Geheel in de traditie van de verhalenvertellers en wat men vroeger ‘voordrachtskunst’ noemde, zijn er vier solo vertelvoorstellingen, een animatie act en een cursus beschikbaar.

‘Gorcumse Geheimen’

Ik neem het publiek mee op een ontdekkingstocht waarin Gorcumse Geheimen worden ontsluierd. Over Jan de Sterke, de Duveltjesgracht, het wonder van St. Barbara of het lot van gifmengster Goeie Mie. Ook voegde ik zelf een paar nieuwe geheimen toe, ‘urban legends’ die in 2002 werden verteld in mijn roemruchte project ‘Het Theaterbordeel’. Tot lering en vooral vermaak!

13

‘Zwervend in de mist van tijd en ruimte’

‘Sagen uit de Waard’

Het publiek wordt meegenomen op een reis door het geheimzinnige polderlandschap van de Alblasserwaard, gehuld in de mist van de tijd waar het soms aardig kan spoken. Luister en huiver…

‘Beest in bed’

In haar boek ‘Beest in bed’ heeft de schrijfster Marita de Sterck bekende verhalen als die van  Roodkapje, Rapunzel, Assepoester en de Schone Slaapster onderzocht naar hun verleden. Van dit gegeven maakte ik een documentaire verteltheater voorstelling, waarin deze sprookjes hun oorspronkelijke oerkracht en rauwe energie weer terugkrijgen. Een schokkende ervaring!

‘Storyteller aan tafel’ –animatie act

De storyteller aan tafel! Nieuw? Welnee! In vroeger eeuwen werden al verhalen verteld tijdens de maaltijd. In kloosters en ridderzalen, in herbergen en bordelen. In de loop van de jaren heb ik een uitgebreid repertoire aan korte, vaak anekdotische verhalen om de gasten te vermaken tussen de maaltijdgangen door. Sfeervol, maar ook griezelig of hilarisch. Kerstverhalen, maar ook bedrijfsverhalen. En uiteraard kan ik verhalen op maat schrijven. Een soort verborgen reclame boodschap voor je gasten! Meer weten? , neem dan contact op.

Cursus ‘verhalen vertellen’

Voor onderwijzers, scholieren, sprekers, docenten, opa’s en oma’s, papa’s en mama’s, biebmedewerkers, voorlezers, kortom iedereen die wel eens verhalen wil vertellen…

Zelf verhalen vertellen is leuk! Als je je verhaal goed vertelt, hangt het publiek aan je lippen! Het maakt niet uit of het kinderen zijn, scholieren, studenten of volwassenen. Wil je zelf je vertelkunst ontdekken of je vertel kennis uitbreiden, neem dan contact op.